Синтетичні барвники в складі харчових продуктів - Гавриленко, Вікторія; Кравченко, Ярослав Андрійович; Івчук, Надія Павлівна (My University, 2014)
Проведені дослідження показали, що основну масу харчових продуктів з небезпечними для здоров'я синтетичними харчовими барвниками складають кондитерські вироби (62,5%) та безалкогольні напої (15%). Саме ці ласощі найчастіше споживають діти, тому й існує реальна загроза їхньому здоров'ю та майбутньому нації. Studies have shown that the bulk of the food of the health hazard synthetic food dyes make confectionery (62.5%) and soft drinks (15%). These treats often eat children, so there is a real threat to their health and future of the nation.
Keywords: безалкогольні напої; синтетичні барвники; кондитерські вироби; confectionery; soft Drinks; synthetic dyes; кафедра технології оздоровчих продуктів