Розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої сировини - Кобилінська, Олена Валеріївна (My University, 2000)
Автореферат дисертації. Дисертація присвячена розробленню раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі крохмалемісткої сировини, обробленої методом високотемпературної екструзії. Досліджено основні модифікуючі процеси, які забезпечують підготовленість сировини для використання у продуктах швидкого приготування. Доведено, що оброблення крохмалемісткої сировини ІЧ-випромінюванням суттєво інтенсифікує модифікуючий вплив екструдування. На основі вивчення процесів, що мають місце при взаємодії екструдованих матеріалів з водою, запропонована схема утворення структури продукту при відновленні харчоконцентрату на основі екструдату.

Аuthor's abstract of dissertation. Thesis is denoted development of rational technologies food concentration quick preparation on the base starch contain cheeses, on-an high temperature extrusion worked by the method. Explored main modifying processes, which ensure a preparedness cheeses for using in products quick preparation. Proved that processing starch contain cheeses IR-radiating greatly intensification a modify action extrusion. On the base of studying the processes, which exist at the interaction of extrusion material with water, offered scheme of forming a product structure when recovering food concentrate on the base of extrudated.
Keywords: харчоконцентрати швидкого приготування; food concentrate quick preparation; крохмаль; клейстеризація; деструкція; відновлення; структура; показники якості; starch; gelatinization; destruction; reconstruction; structure; quality factors; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів