Безпека та приватність у IOS-додатках: як забезпечити відповідність вимогам APPLE - Вдовенко, Дмитрій Олександрович; Сєдих, Ольга Леонідівна (My University, 2025)
Розглянуто актуальні аспекти забезпечення безпеки та конфіденційності в iOS додатках відповідно до вимог Apple. Проаналізовано ключові інструменти та правила, які повинні враховувати розробники: політику AppTrackingTransparency ( TT), механізми контролю доступу до чутливих ресурсів (камера, мікрофон, геолокація), оформлення пояснень у файлі Info.plist, а також "етикетки конфіденційності" (Privacy Nutrition Labels). Окрему увагу приділено використанню локального зберігання даних через Keychain та Secure Enclave для підвищення захисту користувацької інформації. Виконання цих вимог забезпечує схвалення додатку під час модерації в App Store, підвищує рівень довіри користувачів та сприяє формуванню позитивної репутації розробника.
Keywords: IOS-додаток; мобільні технології; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки; mobile technologies