Yakovenko, PetroOmelchenko, MariiaKuzmin, Oleg2025-01-242024Yakovenko, P. L. Improvement of semifinished products technology: antioxidant properties of Ayurvedic syrups / P. L. Yakovenko, M. S. Omelchenko, O. V. Kuzmin // Responsible production and consumption: realization in new generations of food products : scientific monograph. – Riga, Latvia : Baltija Publishing, 2024. – Pp. 159–179.ISBN 978-9934-26-445-0https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46671Дослідження присвячено удосконаленню технології напівфабрикатів шляхом посилення антиоксидантних властивостей аюрведичних сиропів з акцентом на рослинну сировину, органолептичні якості та розробку інноваційних кулінарних рішеньThis study explores the improvement of semifinished product technology by enhancing antioxidant properties in Ayurvedic syrups, focusing on plant raw materials, organoleptic qualities, and the development of innovative culinary applicationsenкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїаюрведичні сиропиантиоксидантні властивостірослинна сировинаводно-спиртові екстрактиорганолептичні характеристикитехнологія мацераціїінноваційні кулінарні виробиAyurvedic syrupsantioxidant propertiesplant raw materialsaqueous-alcoholic extractsorganoleptic characteristicsmaceration technologyinnovative culinary productsImprovement of semifinished products technology: antioxidant properties of Ayurvedic syrupsBook chapterhttps://doi.org/10.30525/978-9934-26-445-0-6https://orcid.org/0000-0001-9321-6684https://orcid.org/0000-0001-8342-229X