Дослідження показників якості висівок з насіння конопель та їх використання у виробництві кексів для здорового харчування - Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна (My University, 2023)
У роботі встановлено, що для збагачення кексів доцільно застосовувати кероб та конопляні висівки. Харчова і біологічна цінність кексів значно підвищується при доданні обраних видів сировини. Новий вид кексів можна віднести до категорії функціональних харчових продуктів за вмістом білків, жирів, харчових волокон, вітамінів В1, В2, В6 , В9 , Е, а також калію, кальцію, магнію, фосфору та заліза. Вироби мають привабливий зовнішній вигляд і колір, оригінальний та гармонійний смак і аромат. Такі продукти будуть позитивно впливати на стан здоров’я споживача і компенсувати дефіцит нутрієнтів у раціоні харчування.

The work established that it is advisable to use carob and hemp bran to enrich cupcakes. The nutritional and biological values of cupcakes are significantly increased by adding selected types of raw materials. The new type of cupcakes can be classified as functional food products by the content of proteins, fats, dietary fibers, vitamins B1, B2, B6, B9, E, as well as potassium, calcium, magnesium, phosphorus and iron. The products have an attractive appearance and color, an original and harmonious taste and aroma. Such products will have a positive effect on the consumer's health and compensate for the deficit of nutrients in the diet.
Keywords: насіння конопель; висівки конопляні; кекс; біологічна цінність; якість; функціональний харчовий продукт; рецептура; харчова комбінаторика; hemp seeds; hemp bran; cupcake; biological value; quality; functional food product; recipe; food combinatorics; кафедра технології оздоровчих продуктів