Стеценко, Наталія ОлександрівнаГойко, Ірина Юріївна2024-03-182024-03-182023Стеценко, Н. О. Дослідження показників якості висівок з насіння конопель та їх використання у виробництві кексів для здорового харчування / Н. О. Стеценко, І. Ю. Гойко // Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи : збірник наукових матеріалів ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 26-27 жовтня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 143-146https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42201У роботі встановлено, що для збагачення кексів доцільно застосовувати кероб та конопляні висівки. Харчова і біологічна цінність кексів значно підвищується при доданні обраних видів сировини. Новий вид кексів можна віднести до категорії функціональних харчових продуктів за вмістом білків, жирів, харчових волокон, вітамінів В1, В2, В6 , В9 , Е, а також калію, кальцію, магнію, фосфору та заліза. Вироби мають привабливий зовнішній вигляд і колір, оригінальний та гармонійний смак і аромат. Такі продукти будуть позитивно впливати на стан здоров’я споживача і компенсувати дефіцит нутрієнтів у раціоні харчування.The work established that it is advisable to use carob and hemp bran to enrich cupcakes. The nutritional and biological values of cupcakes are significantly increased by adding selected types of raw materials. The new type of cupcakes can be classified as functional food products by the content of proteins, fats, dietary fibers, vitamins B1, B2, B6, B9, E, as well as potassium, calcium, magnesium, phosphorus and iron. The products have an attractive appearance and color, an original and harmonious taste and aroma. Such products will have a positive effect on the consumer's health and compensate for the deficit of nutrients in the diet.ukнасіння конопельвисівки коноплянікексбіологічна цінністьякістьфункціональний харчовий продуктрецептурахарчова комбінаторикаhemp seedshemp brancupcakebiological valuequalityfunctional food productrecipefood combinatoricsкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження показників якості висівок з насіння конопель та їх використання у виробництві кексів для здорового харчуванняThesishttps://orcid.org/0000-0001-6710-024X