Пархоменко, Анастасія МихайлівнаМукоїд, Роман Миколайович2024-04-292024-04-292019Пархоменко, А. М. Виробництво пива з додаванням насіння канабісу / А. М. Пархоменко, Р. М. Мукоїд // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті евроінтеграції : тези матеріалів VIII Міжнародної науково-технічної конференції, присвяченої 135-річчю НУХТ, 5–6 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 183.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42979Сьогодні серед пивоварних компаній формується новий тренд – використання насіння канабісу для приготування пива. Для виробництва використовують насіння канабісу, яке не містить тетрагідроканабінолу. Виробництво можливе двома способами: приготуванням суміші насіння канабісу з хмелем або безпосереднім додаванням екстракту суцвіть конопель в напій. Завдяки цьому пиво набуває приємного смаку та аромату, з горіховими тонами і легкою гірчинкою. В роботі було досліджено склад та можливості використання насіння канабісу в пивоварній промисловостіToday, a new trend is forming among brewing companies - the use of cannabis seeds for brewing beer. Cannabis seeds, which do not contain tetrahydrocannabinol, are used for production. Production is possible in two ways: by preparing a mixture of cannabis seeds with hops or by directly adding the extract of hemp flowers to the drink. Thanks to this, the beer acquires a pleasant taste and aroma, with nutty tones and light bitterness. The composition and possibilities of using cannabis seeds in the brewing industry were investigated in the workukкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствапивоканабіснасінняконоплясуслоферментаціяbeercannabisseedshempwortfermentationВиробництво пива з додаванням насіння канабісуThesishttps://orcid.org/0000-0002-3454-1484