Монополізація олійно-жирової галузі України як тенденція її розвитку - Швед, Тетяна Володимирівна (My University, 2014)
Тенденцією розвитку олійно-жирової галузі в Україні на сучасному етапі є активізація процесів концентрації виробництва і централізації капіталів як за рахунок збільшення потужностей і будівництва нових заводів, так і за рахунок угод поглинання тих компаній, що є найбільш небезпечними конкурентами на ринку. Trend of oil and fat industry in Ukraine at present is to promote the production processes of concentration and centralization of capital both by increasing the capacity and construction of new plants and acquisitions transactions by the companies which are the most dangerous competitors in the market.
Keywords: кафедра економічної теорії; монополізація; олійно-жирова галузь; агропромисловий комплекс; monopolization; oil and fat industry; agro-industrial complex