Перспективи використання каскари для створення авторських напоїв - Зуєв, Дмитро Вячеславович; Пушка, Ольга Сергіївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна Іванівна (My University, 2025)
Проаналізовано перспективи використання каскари — висушеної шкірки кавової ягоди — як інгредієнта для створення інноваційних авторських напоїв у ресторанному бізнесі. Висвітлено її хімічний склад, харчову цінність, а також потенціал у формуванні унікальної, здорової та екологічної пропозиції для споживачів. Запропоновано напрямки поєднання каскари з іншими функціональними інгредієнтами, що дозволяє створювати напої з детоксикаційними й енергетичними властивостями. Каскара розглядається як інструмент підвищення конкурентоспроможності закладів ресторанного господарства через інновації та орієнтацію на здорове харчування.
Keywords: кафедра готельно-ресторанної справи; каскара; напої; здоров’я; ресторанний бізнес