Контроль якості м’ясних функціональних котлет - Паска, Марія Зіновіївна; Маслійчук, Ольга Богданівна (My University, 2018)
Метою дослідження є аналіз сенсорних показників м ’ясних функціональних котлет та контроль токсичності котлет з 10-відсотковим вмістом люпинового борошна та дивосилу. Для досягнення поставленої мети були поставлені такі завдання: розроблення рецептури та технологічної схеми виробництва МФК; оцінка сенсорних показників якості МФК; визначення токсичності МФК з 10 відсотковим вмістом люпинового борошна та дивосилу за умов згодовуванням білим мишам як основного корму протягом 10 днів; аналіз при патологоанатомічному розтині мишей стану внутрішніх органів та аналіз гематологічних досліджень крові.
Keywords: м ’ясний фарш; люпинове борошно; lupine flour; ground meat; дивосил; посічені напівфабрикати; cut semi-finished products; divosil; м ’ясні функціональні котлети; meat functional cutlets