Деякі підходи до мінімізації енерговитрат у підіймально-опускному пристрої пакетоформувальної машини - Гавва, Олександр Миколайович; Кохан, Олена Олександрівна; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2014)
В статті приведені результати досліджень раціональних параметрів підіймально-опускного пристрою пакетоформувальної машини за критерієм мінімізації витрат енергії на операцію формування транспортного пакета. Сформульовано показник якості та аналітично виражена задача оптимального керування, що зводиться до двох точкової граничної задачі і дає можливість визначити оптимальні параметри збудження та руху робочих органів пристрою. Функція керування забезпечує потрібне задане позиціонування робочого органу пристрою під час виконання технологічної операції. To the article the results of research of rational parameters of lifting-movable device are driven machine for a packet, on the basis of criterion of minimization on the expense of energy on the operation of transport packet assembly. The index of quality is reasonable and the task of optimal management, that over is brought to the twoborder task and gives an opportunity to find the optimal parameters of excitation and motion of working organs of device, is analytically described. A management function provides the necessary positioning of working organ of device during execution of technological operation.
Keywords: пакетоформувальна машина; підіймально-опускний пристрій; енерговитрати; динамічна модель; оптимізація; показник якості; machine for a packet; assembly lifting-movable device; energy consumptions; dynamic model; optimization; index of quality; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів