Інтенсифікація виробництва дизельного біопалива - Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Муштрук, Михайло Михайлович (My University, 2012)
Сучасні технології найбільш часто грунтуються на реалізації гетерогенних процесів, що протікають між двома або кількома неоднорідними середовищами в системах рідина — рідина та рідина — тверде тіло. Це процеси масообміну, процеси диспергування, поділу рідин і суспензій, кристалізації, запобігання накипформування на поверхнях теплообмінних апаратів і трубопроводів, полімеризації і деполімеризації тощо, а також різні хімічні і електрохімічні реакції. Швидкість протікання більшості гетерогенних процесів в звичайних умовах дуже мала і визначається величиною поверхні зіткнення реагуючих компонентів. Modern technology is most often based on the implementation of heterogeneous processes occurring between two or more heterogeneous environments in systems of liquid — liquid and liquid — solid. The processes of mass transfer, dispersion processes, the separation of liquids and suspensions, crystallization, prevent scale formation on the surfaces of heat exchangers and pipelines, polymerization and depolymerization, and the like, and various chemical and electrochemical reactions. The speed of the most heterogeneous processes in normal conditions is very small and is determined by the size of the surface of contact of the reacting components.
Keywords: диспергування; дизельне біопаливо; інтенсифікація виробництва; рідина; тверде тіло; масообмін; dispersion; diesel biofuel; production intensification; liquid; solid; mass transfer; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв