Kuzmin, OlegNiemirich, OleksandraKoretska, IrynaPastukh, HannaUstymenko, IhorBerezhna, Tatyana2022-09-082022-09-082020Ensuring the competitiveness of restaurants by determining the quality of diets / O. Kuzmin, O. Niemirich, I. Koretska, H. Pastukh, I. Ustymenko, T.Berezhna // Pandemic economic crisis: changes and new challenges to society : scientific monograph / edited by M. Bezpartochnyi. – Sofia : VUZF Publishing House “St. Grigorii Bogoslov”, 2020. – P. 100–109.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37930Method of quality rating of daily rations in hotels and restaurants is considered. The structure of qualitative indexes and results of experimental research of complex diet quantitative rating are represented. Розглянуто методику оцінки якості добового раціону харчування у готелях та ресторанах. Представлено структуру якісних показників та результати експериментального дослідження кількісної оцінки комплексного раціону харчування.otherкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїqualitynorms of physiological needs of humanякістьнорми фізіологічних потреб людиниEnsuring the competitiveness of restaurants by determining the quality of dietsArticle