Особливості мікробного синтезу гіалуронової кислоти - Угрин, Анна Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна (My University, 2019)
Гіалуронова кислота знайшла широке застосування в медицині, хірургії, дерматології, гінекології, володіє антимікробними та противірусними властивостями. Найбільший вихід гіалуронової кислоти спостерігається при культивуванні Corynebacterium glutamicum (8,3 г/л упродовж 48 год).

Hyaluronic acid with its antimicrobial and antiviral properties has found applications in medicine and cosmetics. The highest yield of hyaluronic acid, 8.3 g/l, is observed during the cultivation of Corynebacterium glutamicum for 48 hours.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; гіалуронова кислота; мікробний синтез; Corynebacterium glutamicum; hyaluronic acid; microbial synthesis