Вплив дисперсності борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці на тривалість його дозрівання - Михонік, Лариса Анатоліївна (My University, 2014)
Технологія виготовлення борошна високого виходу дозволяє зберегти поживні речовини зерна, які видаляються під час сортових помелів, тому попит на оздоровчі продукти з використанням цієї сировини постійно зростає. В борошні з суцільнозмеленого зерна пшениці містяться майже всі анатомічні частинки зернівки, що забезпечує виробам з нього високу харчову цінність, але хліб з такого борошна поступається виробам з сортового борошна за об'ємом, пористістю та формостійкістю. Попередніми дослідженнями встановлено, що покращання якості виробів можна досягти підвищенням дисперсності борошна. Manufacturing technology of flour high yield can store nutrients material grains are removed during grinding varietal, so the demand for health products using this material is growing. As with flour sutsilnozmelenoho wheat contains almost all anatomical particles grains, providing products with high nutritional value it, but eat bread with a flour yields products with high-quality flour by volume, porosity and shape stability. Previous studies have found that quality improvement products can be achieved by increasing dispersion boroshnayu.
Keywords: зерно; кондитерські вироби; борошно; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; cereals; pastries; flour