Комплексоутворення та екстракція тризарядних катіонів металів в присутності краун-етерів і трихлорацетатної кислоти - Кроніковський, Олег Ігоревич; Прокопенко, Анастасія Сергіївна; Стаднічук, Наталія Олександрівна (My University, 2022)
Мета роботи полягає в дослідженні та аналізі факторів, що впливають на комплексоутворення тризарядних катіонів металів з краун-етерами та трихлорацетат-йоном в воді і органічних розчинниках, встановленні складу та стійкості утворюваних комплексів з метою підбору умов кількісної і разом з тим селективної екстракції цих комплексів для розробки методик вилучення та послідуючого визначення відповідних металів в різних об’єктах.

The purpose of the work is to study and analyze the factors influencing the complexation of tricharged metal cations with crown ethers and trichloroacetate ion in water and organic solvents, establishing the composition and stability of the formed complexes in order to select the conditions for quantitative and, at the same time, selective extraction of these complexes for development of methods of extraction and subsequent determination of relevant metals in various objects.
Keywords: краун-етери; екстракція; метали; комплексоутворення; кафедра харчової хімії; crownethers; extraction; metals; complexation