Виготовлення комбучі з використанням нетрадиційної сировини - Мукоїд, Роман Миколайович; Бойко, Марина Іванівна; Василів, Володимир Павлович; Муштрук, Михайло Михайлович; Макеєв, Андрій Володимирович (My University, 2026)
Актуальність дослідження зумовлена зростаючим попитом на функціональні низькокалорійні напої та необхідністю вдосконалення технології крафтового виробництва комбучі шляхом використання натуральних замінників цукру. Метою роботи є комплексне оцінювання впливу стевії як альтернативного підсолоджувача на фізико-хімічні показники та формування сенсорного профілю ферментованого напою комбуча.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра експертизи харчових продуктів; комбуча; стевія; SCOBY; kombucha; stevia; сенсорна оцінка; sensory evaluation