Національний університет харчових технологій2024-11-142024-11-142023Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи : збірник наукових матеріалів ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 26-27 жовтня 2023 р., м. Київ / / Міністерство освіти і науки України ; Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2023. – 168 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45753До збірника увійшли матеріали і тези доповідей ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи» (26—27 жовтня 2023 р.). Тексти публікуються в авторській редакції. За науковий зміст і якість поданих матеріалів відповідають автори, а також (для студентів і аспірантів) наукові керівники. Кожна доповідь, представлена на конференції, окреслила певні наукові нюанси, нове бачення тих проблем, які стоять перед медичною та харчовою галузями України і які потребують термінового вирішення. Матеріали відзначаються актуальністю, розумінням першочергових завдань, зокрема у поліпшенні харчування військово-службовців, наукові і теоретичні дані вирізняються сучасним методологічним рівнем проведених досліджень, виявленням нових медико-біологічних ефектів біокомпонентів харчових продуктів і їх використанням у розробленні оздоровчого харчування. Матеріали будуть актуальними для широкого кола фахівців: медиків, нутриціологів, технологів, біохіміків, виробничих структур тощо.The collection includes materials and abstracts of the III International Scientific and Practical Conference “Healthy Nutrition from Childhood to Longevity: an Integrated Approach, Status and Prospects” (October 26-27, 2023). The texts are published in the author's edition. The authors and (for students and postgraduates) supervisors are responsible for the scientific content and quality of the submitted materials. Each report presented at the conference outlined certain scientific nuances, a new vision of the problems facing the medical and food industries of Ukraine that need to be urgently addressed. The materials are characterized by relevance, understanding of the priority tasks, in particular in improving the nutrition of military personnel, scientific and theoretical data are distinguished by the modern methodological level of research, the identification of new medical and biological effects of food biocomponents and their use in the development of health food. The materials will be relevant for a wide range of specialists: physicians, nutritionists, technologists, biochemists, industrial structures, etc.ukхарчування населеннявиготовлення харчових продуктівнатуральні харчові інгредієнтиконтроль сировиниnutrition of the populationproduction of food productsnatural food ingredientscontrol of raw materialsЗдорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективиThesis