Мікробіологічна безпека харчових продуктів - Олексієнко, Наталія Валентинівна; Оболкіна, Віра Іллівна; Сивній, Іванна Іванівна (My University, 2011)
Розглянуто біологічні фактори ризику для безпеки харчових продуктів; подано стислу характеристику мікроорганізмів, що визначають гігієнічні нормативи харчових продуктів, умов життя цих мікроорганізмів та їх особливості. Зроблені висновки щодо способів забезпечення мікробіологічної безпеки харчових продуктів.
Keywords: фактори ризику; мікроорганізми; гігієнічні нормативи; xарчова безпека; харчові продукти; risk factors; microorganisms; hygienic standards; food safety; food products; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів