Соболєв, Андрій Сергійович2013-12-022013-12-022005Соболєв, А. С. Сучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів. Система НАССР : навч. посібник / А. С. Соболєв. – Київ : ІПДО НУХТ, 2005. - 34 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11703У навчальному посібнику „Сучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів” подано основи системи НАССР. Сутність системи управління безпекою харчових продуктів НАССР полягає у виявленні та контролі біологічних, хімічних, фізичних та інших чинників, матеріалів або продуктів, що негативно впливають або за певних умов можуть негативно впливати на здоров’я людини, в критичних точках технологічного процессу виробництва харчових продуктів. Цей стандарт описує елементи системи управління якістю та безпекою харчових продуктів, яка заснована на семи принципах НАССР, що визнані міжнародною спільнотою: Для застосування системи НАССР на харчових підприємствах України Українським державним науково-виробничим центром стандартизації метрології та сертифікації (УкрЦСМ) державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики розроблено і внесено ДСТУ 4161-2003. Впровадження методології НАССР у практику вітчизняних підприємств викликане необхідністю забезпечення безпечності продукції, що випускається, з метою захисту споживача і сприяння цим підприємствам у міжнародній торгівлі.охорона здоров'ябезпека харчових продуктівагропромисловий комплексhealth caresafety of food stuffsagroindustrial complexСучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів Система НАССРLearning Object