Можливості комбінування м'яса птиці та колагенових білків - Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна (My University, 2017)
Основними перевагами використання білків тваринного походження є не лише їх високі функціонально технологічні властивості, а й можливість збільшення за рахунок їх використання частки тваринного білка в продукті, корегування співвідношення білок: жир та амінокислотного складу готових виробів Було проаналізовано профілі амінокислот і жирних кислот грудей і стегон курчат-бройлерів. Колагеновий білок «Білкозин», виготовлений з яловичої шкури, має унікальні функціонально-технологічні властивості, будучи стабілізатором, емульгатором і гелеутворювачем. Високофункціональність даного білка дозволяє широко використовувати його при виробництві різних емульгованих і грубоподрібнених м'ясопродуктів. The main advantages of using proteins of animal origin are not only their high functional and technological properties, but also the ability to increase due to their use the proportion of animal protein in the product, adjusting the ratio of protein: fat and amino acid composition of finished products. -broilers. Collagen protein "Bilkozin", made from beef skin, has unique functional and technological properties, being a stabilizer, emulsifier and gelling agent. The high functionality of this protein allows its widespread use in the production of various emulsified and coarsely ground meat products.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; білкові композиції; тваринний білок; м’ясні продукти; protein compositions; animal protein; meat products