Обґрунтування вибору складу фруктового наповнювача для виробництва сиркового десерту - Добротворська, Ірина Всеволодівна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2019)
Запропонована композиція з кураги, апельсину, авокадо та інуліну для збагачення сиркового десерту. Вона завдяки фізіологічними властивостями сприятиме покращенню роботи серцево-судинної системи, регулюватиме роботу антиоксидантної системи, матиме загальнозміцнюючий вплив на організм людини. Такий сирковий виріб може бути як продуктом масового споживання, так і рекомендованим до використання у санаторно-курортних закладах. The proposed composition of dried apricots, orange, avocado and inulin to enrich the curd dessert. Due to its physiological properties, it will improve the work of the cardiovascular system, regulate the work of the antioxidant system, and will have a tonic effect on the human body. Such a cottage cheese dessert can be both a product of mass consumption and recommended for use in sanatorium-resort establishments.
Keywords: сирковий десерт; кисломолочний сир; фруктовий наповнювач; антиоксидантні властивості; curd dessert; cottage cheese; fruit filling; antioxidant properties; кафедра технології оздоровчих продуктів