Добротворська, Ірина ВсеволодівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2019-05-222019-05-222019Добротворська, І. Обґрунтування вибору складу фруктового наповнювача для виробництва сиркового десерту / І. Добротворська, Н. Стеценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 62.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29279Запропонована композиція з кураги, апельсину, авокадо та інуліну для збагачення сиркового десерту. Вона завдяки фізіологічними властивостями сприятиме покращенню роботи серцево-судинної системи, регулюватиме роботу антиоксидантної системи, матиме загальнозміцнюючий вплив на організм людини. Такий сирковий виріб може бути як продуктом масового споживання, так і рекомендованим до використання у санаторно-курортних закладах. The proposed composition of dried apricots, orange, avocado and inulin to enrich the curd dessert. Due to its physiological properties, it will improve the work of the cardiovascular system, regulate the work of the antioxidant system, and will have a tonic effect on the human body. Such a cottage cheese dessert can be both a product of mass consumption and recommended for use in sanatorium-resort establishments.uk-UKсирковий десерткисломолочний сирфруктовий наповнювачантиоксидантні властивостіcurd dessertcottage cheesefruit fillingantioxidant propertiesкафедра технології оздоровчих продуктівОбґрунтування вибору складу фруктового наповнювача для виробництва сиркового десертуArticle