Визначення найбільш доцільних та раціональних параметрів процесу фільтрування ферментованого напою типу "Комбуча" за допомоги картонного фільтра Colombo 18 - Савчук, Роман Олександрович; Удодов, Сергій Олександрович (My University, 2023)
Тези доповіді присвячені дослідженню процесу фільтрування ферментованого напою типу "Комбуча" за допомоги фільтра Colombo 18 із розміром пластин 200х200мм та комірок від 0,6 до із 10 мкм. Визначено найбільш доцільний до застосування фільтрувальний картон із розміром комірок 10 мкм та час фільтрування до 100 хв, що відповідає приблизно 500 -600 л відфільтрованого напою. The abstracts of the report are devoted to the study of the process of filtering a fermented drink of the "Kombucha" type using a Colombo 18 filter with a plate size of 200x200mm and cells from 0.6 to 10 microns. The most appropriate filter cardboard with a cell size of 10 μm and a filtering time of up to 100 minutes, which corresponds to approximately 500-600 liters of filtered drink, has been determined.
Keywords: фільр; фільтрування; картон; напій; комбуча; filter; filtering; cardboard; drink; combucha; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв