Спосіб одержання спирту етилового технічного із крохмаль- і цукровмісної сировини (Патент на винахід № 24329) - Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Сватков, Леонід Борисович; Зінченко, Людмила Іванівна; Каналош, Оксана Анатоліївна; Шуляковський, Геннадій Францович; Яценко, Ольга Володимирівна; et al. (My University, 1998)
Винахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового технічного шляхом зміни технологічних операцій та зв,язків між ними для зменшення енерговитрат, збільшення виходу кінцевого продукту.

An invention behaves to a spirit industry and is a method of receipt of alcohol ethyl technical by the change of technological operations and connections between them for reduction of expenses of energy, increase of exit of finish good.
Keywords: технічний спирт; technical alcohol; флегма; леткі домішки; спиртова колона; phlegma; volatile admixtures; spirit column; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства