Особливості стратегічного управління витратами - Гайдай, Артем Аркадійович; Бойко, Ірина Анатоліївна (My University, 2014)
Діяльність будь-якого суб'єкта господарювання пов'язані із здійсненням витрат, які виражаються через купівлю будівель, приміщень, устаткування, ресурсів, що будуть забезпечувати його діяльність протягом тривалого періоду часу. Для вирішення проблеми управління витратами на підприємстві необхідно створювати таку систему яка б дозволила мінімізувала всі види витрат на виробництво в кожній одиниці продукції, робіт, послуг. Доцільно відзначити, що управління витратами повинно здійснюватись як на оперативному, так і на стратегічному рівнях управління. Кожне підприємство має дбати про перспективи свого розвитку і знижувати в довгостроковому періоді витрати, з метою оптимізації їх рівня. The activities of any entity related to the implementation costs, which are expressed through the purchase of buildings, facilities, equipment, resources that will ensure its activities for a long period of time. To solve the problem of cost management in the enterprise must create a system that would allow to minimize all kinds of production costs to each unit of production and services. It is worth noting that cost management should be carried out both at the operational and strategic levels of management. Every company has to take care about the prospects of its development and reduce costs in the long run, in order to optimize their level.
Keywords: ресурси; стратегія; оптимізація; грошові резерви; resources; strategy; optimization; cash reserves; кафедра економіки праці та менеджменту