Ковтун, Аліна ВолодимирівнаКовбаса, Володимир Миколайович2024-06-132024-06-132024Ковтун, А. В. Дослідження використання борошна кіноа в технології безглютенових формованих чіпсів / А. В. Ковтун, В. М. Ковбаса // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 128.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43468Відомо, що глютен міститься в пшениці, ячмені, житі та інших злакових. А також значна частина глютену надходить у хлібобулочні, макаронні, кондитерські вироби, харчові концентрати – снекова продукція. Основною сировиною для виробництва формованих картопляних чіпсів є сухе картопляне пюре (яке не містить глютен), а також пшеничне борошно. З метою виключення залишків глютену у технології формованих картопляних чіпсів пропонуємо замінити пшеничне борошно на борошно – кіноаIt is known that gluten is contained in wheat, barley, rye and other cereals. And also a significant part of gluten enters bakery, pasta, confectionery products, food concentrates - snack products. The main raw materials for the production of molded potato chips are dry mashed potatoes (which do not contain gluten) and wheat flour. In order to eliminate gluten residues in the technology of molded potato chips, we suggest replacing wheat flour with quinoa flourukчіпсиборошно кіноабезглютеновікафедра готельно-ресторанної справикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівchipsquinoa flourgluten-freeДослідження використання борошна кіноа в технології безглютенових формованих чіпсівThesishttps://orcid.org/0009-0001-8876-3373