Основні тенденції розвитку продовольчих ринків у межах світової агропродовольчої системи - Страшинська, Лариса Володимирівна (My University, 2007)
У виданні досліджено та узагальнено основні тенденції функціонування сучасних продовольчих ринків через призму розвитку світової агропродовольчої системи в цілому з її проблемами та суперечностями, оцінено основні важелі впливу на кон’юнктуру світових ринків продовольства та визначено стратегічні пріоритети їх перспективного розвитку. Значна увага приділена проблемам загострення міжнародної конкуренції, а також посилення ролі транснаціональних корпорацій у межах світової агропродовольчої системи. Видання призначене для фахівців з проблем розвитку продовольчих ринків, науковців з економічних спеціальностей, студентів вищих навчальних закладів. The publication examine and summarize the main trends of modern functioning of food markets in the light of the global agro-food system as a whole, with its problems and contradictions, evaluate the main leverage on the world market of food and set strategic priorities of their future development. Considerable attention is paid to the problems of acute international competition and the role of transnational corporations within the global agro-food system. The publication is intended for professionals on the development of food markets, scholars in economic fields, students in universities.
Keywords: продовольчий комплекс; кон’юнктура світових ринків; агробізнес; міжнародна конкуренція; транснаціональні корпорації; food complex; global market conditions; agro-food system; international competition; multinational corporations; кафедра маркетингу