Вплив економічного районування на економічне зростання країни - Портянко, Дарина Василівна; Гаркавко, Віктор Костянтинович (My University, 2014)
Усі країни світу характеризуються суттєвими територіальними відмінностями, зокрема, великою своєрідністю спеціалізації та структури виробництва, які обумовлені природними, економічними, соціальними, історичними умовами. На цій об'єктивній основі розвивається внутрішньодержавний територіальний поділ праці та формуються своєрідні природно-господарські утворення, які характеризуються певною спеціалізацією - так звані економічні райони. їх виділення, вивчення, прогнозування розвитку і лежить в основі економічного районування країни. All countries are characterized by significant regional differences, particularly large peculiar specialization and structure of which are caused by natural, economic, social and historical conditions. This objective basis developing internal territorial division of labor and nature acts as an economic entity, characterized by a certain specialization - the so-called economic areas. their selection, research, forecasting and development is at the core of economic regionalization of the country.
Keywords: виробництво; економіка; продуктивні сили; реалізація; production; economy; productive forces; implementation; кафедра економічної теорії