Оцінка якості безалкогольного вина, виготовленого шляхом дистиляції - Успаленко, Ольга Василівна; Білько, Марина Володимирівна; Кучеренко, Володимир Михайлович (My University, 2022)
У статті досліджено вплив процесу деалкоголізації на зміну органолептичних характеристик, фізико-хімічних показників і речовин ароматичного комплексу алкогольних вин. Виробництво безалкогольних вин є актуальним напрямком сучасного виноробства, адже їх споживання стає однією із основних тенденцій, яка формує індустрію напоїв і має соціальну складову. Український ринок безалкогольних вин представлений лише зразками іноземних виробників, а виробництво вітчизняних безалкогольних вин стримується внаслідок недостатньої інформації в напрямку підбору технології деалкоголізації та впливу на їх якість. The influence of the dealcoholization process on the change of organoleptic characteristics, physico-chemical parameters, and substances of the aromatic complexity of alcoholic wines is investigated in the paper examines. The organoleptic characteristics of alcohol-free wines based on samples from foreign producers were studied, and their featu- res were established, which consist of a not intense aroma with tones of overcooking and excessive acidity.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; вино безалкогольне; деалкоголізація; дистиляція; органолептичний аналіз; дескриптори; non-alcoholic wines; dealcoholization; distillation; organoleptic analysis; descriptors