Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна2021-06-092021-06-092020Бажай-Жежерун, С. А. Харчова цінність злакових пластівців оздоровчого спрямування / С. А. Бажай-Жежерун // Сучасна наука та освіта Волині : збірник матеріалів науково-практичної онлайн-конференції, 20 листопада 2020 р. – Луцьк : ВежаДрук, 2020. – С. 138-139.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34398З використанням розрахункового методу харчової комбінаторики, нами розраховано відсотковий вміст рецептурних компонентів пластівців, який дозволяє отримати найкращі показники якості готового продукту. Доведено, що оптимальним є склад пластівців, що містить співвідношення масових часток компонентів : 20 - 30 % пшениці, 30 - 45 % голозерного вівса, 35 - 40 % тритикале. Виконано розрахунок забезпечення добової норми у вітамінах та основних речовинах за рахунок споживання функціональних пластівців з пророщеного зерна. Using the calculation method of food combinatorics, we calculated the percentage of prescription components of cereals, which allows to obtain the best quality indicators of the finished product. It is proved that the optimal composition of flakes contains the ratio of mass fractions of components: 20 - 30% wheat, 30 - 45% naked oats, 35 - 40% triticale. The calculation of the daily norm in vitamins and basic substances due to the consumption of functional flakes from germinated grain is performed.пластівціхарчова цінністьпророщене зерновітаміниflakesnutritional valuevitamingerminated grainкафедра технології оздоровчих продуктівХарчова цінність злакових пластівців оздоровчого спрямуванняThesis