Сучасні вимоги законодавства України до предметів і матеріалів, призначених для контакту з харчовими продуктами - Шульга, Оксана Сергіївна (My University, 2023)
Прийнятий Закон України «Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами» від 03.11.2022 р. № 2718-IX упорядковує і визначає перелік вимог до предметів і матеріалів, які контактують з харчовими продуктами, адже харчова безпека визначає здоров'я населення з відомого вислову: «Ми є те, що ми їмо». Якісні, проте головне безпечні харчові продукти є запорукою та довголіття кожної людини. У операторів ринку є ще два роки на адаптацію до наведеного Закону, оскільки він набуває чинності з 19.11.2025 р.

The adopted Law of Ukraine "On materials and objects intended for contact with food products" dated November 3, 2022 No. 2718-IX organizes and defines the list of requirements for objects and materials that come into contact with food products, because food safety determines the health of the population from the famous saying: "We are what we eat." High-quality, but most importantly, safe food products are the guarantee and longevity of every person. Market operators have two more years to adapt to the aforementioned Law, as it enters into force on November 19, 2025.
Keywords: законодавство України; харчові продукти; предмети; матеріали; кафедра експертизи харчових продуктів