Оптимізація параметрів термокислотного осадження білків молока ягідними коагулянтами - Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена Вікторівна (My University, 2018)
За допомогою математичної обробки даних експерименту було отримано аналітичні залежності у вигляді рівнянь регресії, які адекватно описують зміну фізико-хімічних показників білково-ягідних згустків в досліджуваному діапазоні режимів термокислотної коагуляції. Отримані результати дають можливість регулювати якісні показники білково-ягідних згустків в залежності від подальшого їх використання для виготовлення різних сиркових продуктів з нормованою масовою часткою вологи, вологоутримуючою здатністю та активною кислотністю. Analytical dependencies were obtained in the form of regression equations that adequately describe the change in the physicochemical parameters of protein-berry clots in the studied range of thermo-acid coagulation regimes. The results obtained make it possible to adjust the quality indicators of protein-berry clots, depending on their further use for the manufacture of various cheese products with a normalized mass fraction of moisture, water-holding capacity and active acidity.
Keywords: білково-ягідні згустки; знежирене молоко; коагулянт; термокилотна коагуляція; protein-berry clots; skimmed milk; coagulant; thermo acid coagulation; кафедра технології молока і молочних продуктів