Спосіб виробництва квасу (Патент на винахiд № 24904) - Прибильський, Віталій Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Підгорський, Валентин Степанович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Григоров, Юрій Григорович (My University, 1993)
Спосіб виробництві квасу, який передбачає розмноження чистих культур дріжджів і молочнокислих бактерій, внесення їх доквасного сусла, зброджування його та купажування з рецептурними компонентами, який відрізняється тим, що з молочнокислих бактерій використовують штами. Streptococcusfaecium K77D і Lactobacillus plantarum AH 11/16. Method of producing kvass, which in volves propagation of pure cultures of yeast and lacticacid bacteria, making them kvas swort, fermentation and blending it with prescription components, where in that the use of lactic acid bacteria strains of Streptococcus faecium K77D and Lactobacillus plantarum AH 11/16.
Keywords: чиста культура дріжджів; pure culture yeast kvas swort; квасне сусло; молочнокислі бактерії; квас; зброджування; купажування; lacticacid bacteria; kvass; fermentation; blending; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства