Королюк, Тамара АндріївнаУсатюк, Світлана ІванівнаПопова, Антоніна ВалеріївнаЧерства, Альона Олександрівна2015-05-132015-05-132015Технологія олії з волоського горіха з використанням ферментних препаратів / Т. А. Королюк, С. І. Усатюк, А. В. Попова, А. О. Черства // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Том 21, № 2. – С. 231-234.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20336У статті наведено результати досліджень використання ферментних препаратів целюло- і протеолітичної дії для вилучення олії з волоського горіха шляхом водної екстракції. Обробку сировини ферментами проводили за таких умов: температура 47 °С, рН середовища 7,5, співвідношення фермент/субстрат — 0,050 для целюлази і 0,035 — для протеази. Вихід олії складав 26…28 %. Development of biotechnological methods for vegetable oils is one of the most promising directions of complex proce- ssing of raw materials. The results of studies using such enzymes as cellulase and protease for extracting walnut oil are reported in the paper. The processing of raw material by enzymes was performed under the following conditions: temperature 47 °C, pH 7.5; ratio of enzyme / substrate — 0.050 for cellulase and 0.035 for protease. Yield of oil was 26…28 %.uk-UKгоріхова оліяwalnut oilпротеазаproteaseцелюлазаcellulaseвітамін Еvitamin Eкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівТехнологія олії з волоського горіха з використанням ферментних препаратівArticle