Функціональні харчові продукти у забезпеченні здоров’я людини - Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2019)
Функціональні харчові продукти не лише задовольняють потреби людини у пластичних матеріалах, поживних речовинах, енергії, а й справляють імуностимулюючу, біорегуляторну та інші біологічні позитивні впливи на системи організму. Споживання таких продуктів дозволяє адаптуватись до умов зовнішнього середовища, запобігти виникненню захворювань, прискорює процеси одужання, попереджує передчасне старіння. Functional food products not only satisfy human needs for plastic materials, nutrients, energy, but also have immunostimulating, bioregulatory and other biological positive effects on the body systems. The consumption of such products allows you to adapt to environmental conditions, prevent the occurrence of diseases, accelerates the healing process, and prevents premature aging.
Keywords: функціональний харчовий продукт; здоров’я; оздоровче харчування; функціональна спрямованість; functional food product; health; health food; functional orientation; функциональная направленность; кафедра технології оздоровчих продуктів