Спосіб встановлення оптимального режиму випалу вапняку (Патент на корисну модель № 17995) - Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович (My University, 2006)
Спосіб встановлення оптимального режиму випалу вапняку, який включає основний фактор - хімічний склад вапняку, який відрізняється тим, що встановлення оптимального режиму випалу вапняку, який забезпечить отримання вапняного молока з оптимальним діапазоном питомої поверхні твердої ази гідроксиду кальцію, полягає у підборі тепператури випалу з урахуванням вихідної кристалічної структури вапняку, а саме: якщо вапняк має дрібну структуру, то випал проводять в середньожорсткому режимі; якщо вапняк має крупну структуру, то випал проводять у мякому режимі.
Keywords: вапняк; limestone; вапняне молоко; limewater; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології оздоровчих продуктів