Кількісна хроматографія на папері і в тонкому шарі з використанням комп’ютерних технологій - Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Шиян, Петро Леонідович; Королюк, Тамара Андріївна; Королюк, Костянтин Євгенійович (My University, 2003)
Показано можливість використання пакета програм Adobe Photoshop для сканування і кількісного аналізу паперових і тонкошарових хроматограм. Для аналізу використано стандартний набір оргтехніки – сканер і комп'ютер із встановленим програмним забезпеченням для оброблення зображень, що особливо зручно в разі проведення досліджень невеликих серій.

The opportunity of use of software package Adobe Photoshop for scanning and the quantitative analysis paper and thin-layer chromatogram is shown. For the analysis the standard set of office equipment - the scanner and a computer, with the established software on processing images that is especially convenient at carrying out of small series of experiences is used.
Keywords: хроматографія на папері; хроматографія в тонкому шарі; комп'ютерне сканування; пікселі; chromatography on a paper; computer scanning; pixels; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства