Адсорбція альдегідів із водно-спиртових розчинів шунгітом - Турчун, Олег Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2014)
Досліджено адсорбційну спроможність шунгіта щодо альдегідів водно-спиртових розчинів, концентрацією 40 та 50% об. Встановлена раціональна тривалість взаємодії адсорбент:водно-спиртовий розчин при адсорбції ацетальдегіда і кротонового альдегіда. Доведено, що кротоновий альдегід краще адсорбується шунгітом із розчинів, концентрацією 40 % об, ацетальдегід - із 50% об. спиртових розчинів.
Keywords: альдегіди; сортівка; адсорбція; aldehydes; sortivka; adsorption; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки