Дослідження режиму очищення стічних вод хлібопекарської промисловості - Демченко, Олена Олександрівна; Семенова, Олександра Андріївна (My University, 2016)
Для вирішення питань про оптимальні режими ферментації визначають максимально можливе зниження забруднень стічних вод за ХСК, встановлювання кількості активного мулу, яка потрібна для цього і за який час це відбувається при тій чи іншій концентрації активного мулу, тобто швидкість ферментації. Були проведені дослідження періодичного процесу аеробної ферментаціїстоків хлібокомбінату в лабораторних умовах в культиваторах.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; стічні води; очищення; ХСК; ферментація; активний мул; purification; waste water; COD; fermentation; activated sludge