Камбулова, Юлія ВікторівнаКохан, Олена ОлександрівнаЛигач, Денис Денис Володимирович2023-10-302023-10-302021Камбулова, Ю. В. Органічні кондитерські вироби / Ю. В. Камбулова, О. О. Кохан, Д. Лигач // Органічне виробництво і продовольча безпека : збірник праць учасників ІХ Міжнародної науково-практичної конференції, 27-28 травня 2021 р. – Житомир : Поліський національний університет, 2021. – С. 239-244https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41314В даній роботі описано перспективність використання органічної фруктово-овочевої сировини і насіння льону, чіа та кіноа при виробництві фруктово-овочевої пастили. Відображено рецептурне співвідношення інгредієнтів,які використовувались для виробництва представленого виробу. Показані результати досліджень зміни масової частки вологи в пастилі під час сушіння. Проаналізовано якість виробів за органолептичними та фізико-хімічними паказниками. Встановлено, що розроблені вироби відносяться до продуктів із низьким показником глікемічності та виробів багатих на харчові волокна, мікро- та мікроелементи. This work describes the prospects of using organic fruit and vegetable raw materials and flax, chia and quinoa seeds in the production of fruit and vegetable paste. The recipe ratio of the ingredients used for the production of the presented product is displayed. The results of studies of changes in the mass fraction of moisture in pastilles during drying are shown. The quality of the products was analyzed according to organoleptic and physicochemical indicators. It was established that the developed products belong to products with a low glycemic index and products rich in dietary fiber, micro- and trace elements.otherорганічні продуктифруктова пастилафруктово-овочеве пюренасіннясушінняorganic productsfruit pastillefruit and vegetable pureeseedsdryingкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівОрганічні кондитерські виробиThesis