Дослідження складу та антиоксидантних властивостей соєвих ізофлавонів - Носенко, Тамара Тихонівна; Дроков, Вісаріон Григорович; Дегтяренко, О. С. (My University, 2010)
Статтю присвячено удосконаленню методу виділення соєвих ізофлавонів із соєвого шроту та їх ідентифікації. В екстракті ізофлавонів методом ЯМР- спектроскопії було виявлено фруктозил-метоксиізофлавон та глюкозил- метоксиізофпавон. Доведено, що вони мають антиоксидантні властивості. Тhe article is devoted to the improvement of the method of allocation of soy isoflavones from soybean meal and their identification. In isoflavone extract by NMR spectroscopy was found to fructose and glucose-methoxyisoflavone. It is proved that they have antioxidant properties.
Keywords: антиоксиданти; antioxidants; соєвий шрот; соєві ізофлавони; soybean meal; soy isoflavones; кафедра харчової хімії; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів