Носенко, Тамара ТихонівнаДроков, Вісаріон ГригоровичДегтяренко, О. С.2013-06-102013-06-102010Носенко, Т. Т. Дослідження складу та антиоксидантних властивостей соєвих ізофлавонів / Т. Т. Носенко, В. Г. Дроков, О. С. Дегтяренко // Збірник наукових праць Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановеъкого. - Донецьк, 2010. - Вип. 23. - С. 196-199.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8232Статтю присвячено удосконаленню методу виділення соєвих ізофлавонів із соєвого шроту та їх ідентифікації. В екстракті ізофлавонів методом ЯМР- спектроскопії було виявлено фруктозил-метоксиізофлавон та глюкозил- метоксиізофпавон. Доведено, що вони мають антиоксидантні властивості. Тhe article is devoted to the improvement of the method of allocation of soy isoflavones from soybean meal and their identification. In isoflavone extract by NMR spectroscopy was found to fructose and glucose-methoxyisoflavone. It is proved that they have antioxidant properties.otherантиоксидантиantioxidantsсоєвий шротсоєві ізофлавониsoybean mealsoy isoflavonesкафедра харчової хіміїкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівДослідження складу та антиоксидантних властивостей соєвих ізофлавонівArticle