Марчук, Христина ВолодимирівнаСтукальська (Іванова), Наталія Миколаївна2023-10-302023-10-302021Марчук, Х. В. Сучасні технології десертів з використанням цукрозамінників / Х. В. Марчук, Н. М. Стукальська // Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи VІІ Всеукраїнська студентська наукова конференція, 18 березня 2021 р., м. Київ. – Київ : КНТЕУ, 2021. – 2021. – С. 293-295https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41271На підставі узагальнення теоретичного матеріалу та експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність впровадження інноваційних холодних солодких страв – мус, з метою зниження енергетичної цінності, для осіб хворих на цукровий діабет. Встановлено позитивний вплив цукрозамінників на органолептичні та фізико-хімічні показники якості мусів. Based on the generalization of theoretical material and experimental studies, the expediency of introducing innovative cold sweet dishes - mousse, with the aim of reducing the energy value, for people with diabetes is substantiated. The positive effect of sugar substitutes on the organoleptic and physico-chemical indicators of the quality of mousses was established.otherкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїцукровий діабетцукрозамінникисолодкі стравидесертиdiabetessugar substitutessweet dishesdessertsСучасні технології десертів з використанням цукрозамінниківThesis