Дейниченко, Людмила ГригорівнаРенке, Катерина Геннадіївна2017-10-052017-10-052015Дейниченко, Л. Г. Аналіз фактичного добового раціону військовослужбовців Збройних Сил України / Л. Г. Дейниченко, К. Г. Ренке // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – К. : НУХТ, 2015.– Том 21, №5. – С. 211-219.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25940У статті наведено загальні відомості про вплив харчування на стан здоров’я військовослужбовців і висвітлено негативні наслідки незбалансованості добового раціону. Визначено залежність між харчуванням і захворюваністю органів травлення серед військовослужбовців. Проаналізовано сухий пайок «Повсякденний» і вказано на основні недоліки його нутрієнтного складу. Також розроблено рекомендації щодо вдосконалення раціонів харчування бійців Збройних Сил України з урахуванням економічної ситуації в країні. This article provides general information about the impact of nutrition on health status and highlights the negative effects of the daily ration imbalance. The dependence between nutrition and disease of the digestive system among military personnel is established. Daily dry ration is analyzed and main deficiencies of its composition are denoted. Also recommendations for improving ration of UMF soldiers in view of the economic situation of the country are developed.харчування військовослужбовцівЗбройні Сили Українифактичний добовий раціонсухий пайокзбалансоване харчуванняsoldiers’ nutritionUkraine Military Forcesfactual daily dietdry rationbalanced nutritionкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїАналіз фактичного добового раціону військовослужбовців Збройних Сил УкраїниArticle