Аналіз фактичного добового раціону військовослужбовців Збройних Сил України - Дейниченко, Людмила Григорівна; Ренке, Катерина Геннадіївна (My University, 2015)
У статті наведено загальні відомості про вплив харчування на стан здоров’я військовослужбовців і висвітлено негативні наслідки незбалансованості добового раціону. Визначено залежність між харчуванням і захворюваністю органів травлення серед військовослужбовців. Проаналізовано сухий пайок «Повсякденний» і вказано на основні недоліки його нутрієнтного складу. Також розроблено рекомендації щодо вдосконалення раціонів харчування бійців Збройних Сил України з урахуванням економічної ситуації в країні. This article provides general information about the impact of nutrition on health status and highlights the negative effects of the daily ration imbalance. The dependence between nutrition and disease of the digestive system among military personnel is established. Daily dry ration is analyzed and main deficiencies of its composition are denoted. Also recommendations for improving ration of UMF soldiers in view of the economic situation of the country are developed.
Keywords: харчування військовослужбовців; Збройні Сили України; фактичний добовий раціон; сухий пайок; збалансоване харчування; soldiers’ nutrition; Ukraine Military Forces; factual daily diet; dry ration; balanced nutrition; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції