Сучаснi способи iнтенсифiкацiї процесу екстрагування цукрози з використанням хiмiчних peaгeнтів - Гусятинська, Наталія Альфредівна; Купчик, Михайло Петрович; Ліпєц, Антон Адамович; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Чорна, Тетяна Миколаївна (My University, 2005)
В статті показано, що перспективним напрямом iнтенсифiкації процесу екстрагування є застосування додаткових хiмiчних реагентів – коагулянтів для підготовки живильної води, що дає змогу значно підвищити ефект очищення соку на дифузії. In article it is shown that the perspective direction of an intensification of process of extraction is use of additional chemical reagents – coagulants for preparation of feed water that gives the chance considerably to increase effect of purification of juice on diffusion.
Keywords: цукроза; екстрагування; бурякова стружка; бурякоцукрове виробництво; полігексаметиленгуанідин; сахароза; saccharose; extracting; sugar-beet shaving; sugar-beet production; polygeksamethyleneguanidine; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води