Вплив викидів котлоагрегатів харчових підприємств на якість атмосферного повітря - Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна (My University, 2023)
Стаття присвячена актуальній темі впливу викидів продуктів згорання при роботі котельних агрегатів підприємств харчової промисловості України на якість атмосферного повітря за умови спалювання різних видів палива. Наведено дані стосовно джерел, складу, характеристик викидів котлоагрегатами підприємств харчової промисловості у навколишнє середовище та негативний вплив газових викидів, аерозолів, оксидів металів які утворюються під час спалювання органічних палив в енергетичних установках

The article is devoted to the current topic of the impact of combustion products emissions during the operation of boiler units of food industry enterprises of Ukraine on the quality of atmospheric air under the conditions of burning different types of fuel. Data are given on the sources, composition, and characteristics of emissions from boiler units of food industry enterprises into the environment and the negative impact of gas emissions, aerosols, and metal oxides that are formed during the combustion of organic fuels in energy installations
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; котлоагрегат; продукти згорання; аерозолі; газові викиди; оксиди металів; boiler unit; aerosols; gas emissions