Сімахіна, Галина ОлександрівнаСтеценко, Наталія ОлександрівнаНауменко, Наталія Валентинівна2019-04-252019-04-252016Сімахіна, Г. О. Біологічно активні речовини в харчових технологіях : підручник / Г. О. Сімахіна, Н. О. Стеценко, Н. В. Науменко ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. - К. : НУХТ, 2016. - 455 с.978-966-612-180-9https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29179У підручнику наведено теоретичні та практичні результати дослідження хімічного складу і функціональної ролі у живому організмі широкого спектру біологічно активних речовин рослинного та тваринного походження. Обґрунтовано доцільність та перспективність використання рослинної сировини, в тому числі дикорослої, для збагачення харчових основ з метою отримання нових видів харчової продукції, напівфабрикатів, напоїв з оптимізованим складом основних нутрієнтів, високоефективної та абсолютно безпечної для споживачів. Узагальнено практичний досвід виробництва поліфункціональних рослинних збагачувачів із підвищеним вмістом біологічно активних речовин та їх використання у харчових технологіях. Для студентів, магістрів, аспірантів, наукових співробітників та фахівців харчової промисловості.uk-UKбіологічно активні речовинихарчові технологіїоздоровче харчуваннязбагачувачіenrichersbioligically active substancesfood technologiesnutirition for well-beingкафедра технології оздоровчих продуктівкафедра іноземних мов професійного спрямуванняБіологічно активні речовини в харчових технологіяхBook chapter