Розвиток механізму енергозбереження на підприємствах харчової промисловості - Бевз, Вікторія Володимирівна (My University, 2011)
Економічна ефективність енергозбереження на підприємствах насамперед, визначається такими складовими, як система стандартів, норм та нормативів, елементи засобів стимулювання, політичними факторами, які в своїй сукупності створюють цілісний економічний механізм енергозбереження, здатний при мінімальних енерговитратах на одиницю продукції забезпечувати максимальне використання енергетичного потенціалу.

Economic efficiency of energy enterprises primarily determined by such components as a system of standards, norms and standards, a set of incentives, political factors, which in its totality create a coherent economic mechanism of energy that can at minimum energy consumption per unit of production to ensure maximum use of energy potential.
Keywords: економічний механізм енергозбереження; economic mechanism of energy conservation; паливно-енергетичні ресурси; харчова промисловість; енергозбереження; енергетичний потенціал; енергоефективність; fuel and energy resources; food processing; energy; energy potential; energy efficiency; кафедра обліку і аудиту