Спосіб оброблення сироватки молочної (Патент на корисну модель № 82778) - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Тягнибіда, Катерина Миколаївна (My University, 2013)
Спосіб оброблення сироватки молочної, що включає приймання та оцінку якості сировини, охолодження та проміжне резервування, підігрів до 35 - 40º С, знежирення сироватки, пастеризацію сироватки, охолодження, внесення наповнювача, фасування, маркування, зберігання, який відрізняється тим, що знежирену сироватку направляють на оброблення електроіскровими розрядами з напругою 45 кВ та кількістю розрядів 20…25. Method of processing whey includes reception and assessment of the quality of materials, cooling and interim backup, heating up to 35 - 40 º C, its defatting and pasteurization, cooling, agent filling, packaging, labeling, storage/ The process is different in that the defatted whey is processed with electric-discharge voltage of 45 kV and the number of bits 20 ... 25.
Keywords: оброблення; сироватка молочна; система; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; processing; milk whey; system; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів