Дослідження піноутворюваної здатності в дитячих шампунях з екстрактом череди багатолистої - Кордон, Крістіна Олександрівна; Подобій, Олена Валеріївна (My University, 2022)
На підставі отриманих даних літературно-патентного пошуку для розробки дитячого піномийного засобу з екстрактом череди багатолистої, була обрана низка сучасних дитергентів: Magnesium laurylethsulfate (70%), Cocoamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Glyceryl Stearate. Використовуючи їх можна підібрати правильне співвідношення компонентів, аби не шкодити та не подразнювати дитячу шкіру голови. Проводили визначення органолептичних та фізико-хімічних показників 4 зразків шампуню з різним вмістом Magnesium laurylethsulfate (70%) та Cocoamidopropyl Betaine згідно із затвердженою методикою.

Based on the data obtained from the literature and patent search, a number of modern detergents were selected for the development of a baby foaming agent with a multifoliate extract: Magnesium laurylethsulfate (70%), Cocoamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Glyceryl Stearate. Using them, you can choose the right ratio of components so as not to harm or irritate children's scalp. The organoleptic and physicochemical parameters of 4 samples were determined shampoo with different content of Magnesium laurylethsulfate (70%) and Cocoamidopropyl Betaine according to the approved methodology.
Keywords: піна; ПАР; шампунь; фізико-хімічні показники; екстракт череди; орагнолептичні показники; foam; surfactants; shampoo; physicochemical parameters; string extract; oragnoleptic parameters; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів