Руднєва, Л. Л.Лакіза, О. В.Демидов, Ігор Миколайович2014-08-282014-08-282014Руднєва, Л. Л. Інноваційні напрями застосування продуктів переробки олійної сировини / Л. Л. Руднєва, О. В. Лакіза, І. М. Демідов // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма та матеріали третьої Міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 131-132.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16461Створення вітчизняного конкурентоздатного асортименту жирових продуктів з високими смаковими властивостями, що відповідають необхідному рівню поживної цінності харчових продуктів, є важливим завданням. Жирові продукти, зокрема олії, називають концентрованими джерелами енергії, які містять незамінні компоненти харчування: повноцінні жирні кислоти, жиророзчинні вітаміни, складні ліпіди. Наявність у складі харчових продуктів вказаних компонентів визначає їх важливе місце в раціональному здоровому харчуванні людей.uk-UKжирні кислотижиророзчинні вітаміниоліяfatty acidsfat-soluble vitaminsoilІнноваційні напрями застосування продуктів переробки олійної сировиниThesis