Аналітичні дослідження технології і технічних засобів інтенсифікації процесів перероблення технічної сировини з метою їх удосконалення - Бабанов, Ігор Геннадійович; Абросімов, О. М. (My University, 2013)
Пристрій для попереднього подрібнення має бути виконаний у вигляді валкової дробарки з рифленими валками. Обертаючись з невеликою швидкістю назустріч один одному ці валки забезпечують попереднє подрібнення кості, завдяки цьому більш дрібна кістка швидше дробиться до необхідного розміру в основній частині дробарки. Устройство для предварительного измельчения должен быть выполнен в виде валковой дробилки с рифлеными валками. Вращаясь с небольшой скоростью навстречу друг другу эти валки обеспечивают предварительное измельчение кости, благодаря этому более мелкая кость быстрее дробится до необходимого размера в основной части дробилки. Device for preliminary grinding should be designed as a roller crusher with grooved rolls. Turning on low speed towards each other, these rollers provide a preliminary crushing bones, thus smaller bone faster crushed to the desired size in the body of the crusher.
Keywords: подрібнення; дробарки; обезжирювання; сушіння; шкварки; shredding; cutters; degreasing; drying; cracklings; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв